Controle over je speelgeld

In een artikel dat onlangs verscheen over de pokerindustrie, vroeg de journalist aan een van de bekendste professionals of hij nog een tip had voor amateurs. De nette man kuchte en zei toen bloedserieus: “Controle hebben over je geld”. Het is geen pokerstrategie en het heeft niets te maken met de regels, maar deze tip gaat over persoonlijke kracht en je toekomstige succes in de pokerroom. Het is een feit dat wanneer je geen controle hebt over je speelgeld, het niet lang duurt voordat je alles kwijt bent.

Hou Geld en Speelgeld Gescheiden
Controle hebben over je geld is niet een kwestie van één enkele handeling, maar is een combinatie van verschillende pokertips. Het eerste wat je dan ook moet doen wanneer je overstapt van gratis poker naar poker om geld, is het bepalen van je hoeveelheid speelgeld. Natuurlijk zal je speelgeld, wanneer je voor de eerste keer speelt, van je bankrekening komen. En als alles goed gaat, is dit ook de laatste keer dat je geld van je bankrekening haalt. Je moet eigenlijk een tweede rekening openen voor je speelgeld en alleen met dit geld spelen. Zo heb je duidelijk een grens gesteld voor jezelf.

Bepaal een Limiet
De hoeveelheid geld op de rekening van je speelgeld geeft duidelijk aan hoeveel je kunt besteden aan het spel. Probeer in het begin de pokerrooms waar veel moet worden ingezet te vermijden. De concurrentie is er sterker en er staat veel meer op het spel. Als je voor de eerste keer inlogt bij een pokerroom moet je nooit meteen al je speelgeld op tafel gooien. Bepaal hoeveel je wilt inzetten in je eerste week en verdeel dit totaal dan over de aantal keren dat je speelt. Dit zijn je grenzen. Als je heel slecht gespeeld hebt de eerste keer, is het handig om de volgende keer met iets minder speelgeld te spelen. Zo voorkom je dat je jouw speelgeld er te snel doorheen jaagt. Dit doe je net zo lang totdat je strategie beter is. Wanneer het je echt niet lukt om de pokerroom te verlaten, kun je het pokerspelen beter beperken tot de gratis pokerrooms. Spelen zonder zulke limieten terwijl je nog niet goed genoeg bent, leidt gegarandeerd tot onnodig verlies.

Maak Aantekeningen
Of je nu gratis online poker speelt, of Texas Hold ‘em zonder limiet, je moet altijd aantekeningen maken van alles wat je doet; hoe je een hand hebt gespeeld, hoe je tegenstander dit deed, wat je goed en slecht deed. Maar daarnaast moet je ook nog eens bijhouden wat je gewonnen hebt en wat je verloren hebt om zo meer controle te krijgen over je speelgeld. Wanneer je jezelf voor de gek begint te houden wat betreft alles dat je verloren hebt, vertoon je gedrag van een gokverslaafde. De enige manier waarop je jouw pokerspel kunt verbeteren, is eerlijk tegenover jezelf te blijven en je wens om beter te worden serieus te nemen.