Lezen van Online Spelers

Veel professionele pokerspelers, en zelfs ook amateurspelers, houden van de kick om hun tegenstanders te doorzien. Daarom is het ook vaak een geliefd onderwerp voor in films, zoals de Bondfilm Casino Royale. Spelers die beweren dat het lezen van online spelers aan de online pokertafel onmogelijk is, verpesten het niet alleen voor zichzelf, maar ook voor ieder ander die ze gelooft. Van alle pokertips die er bestaan, heb je wel het meeste aan de tips die je tegenstanders je onderbewust geven. Het heeft uiteraard weinig zin om je alleen te focussen op het lezen van online spelers en elk zweetdruppeltje dat ze laten lopen, maar er zijn wel duidelijke andere kenmerken waar je op moet letten bij je tegenstander.

Inzet Patronen
Dit geldt voor zowel live poker, als online poker; veel mensen gebruiken niet alleen dezelfde strategie bij elke hand, maar gebruiken ook steeds dezelfde strategie om in te zetten. Dit is een van de beste manieren voor het lezen van online spelers. Terughoudende spelers én felle spelers maken deze fout, hoewel het eerder opvalt bij de terughoudende spelers omdat die minder vaak doorspelen dan de fellere spelers. Als je weet volgens welke strategie jouw tegenstanders inzetten, kun je bepalen hoe goed je hand is. Hierdoor kun je beter inschatten hoe hoog of laag je inzet moet zijn, of dat het een geschikt moment is om te bluffen.

Technologische Hints
Laten we wel wezen, de techniek heeft de mens lui gemaakt, en dat geldt net zo goed voor online poker. Maar het is ook een hulpmiddel dat je tegen je tegenspelers kunt gebruiken voor het lezen van online spelers. Veel spelers willen per sé een pokerroom met automatische knoppen, zeker als ze op meerdere tafels tegelijk willen spelen. Je kan alles automatiseren, van een verhoging tot stoppen, en van callen tot all in gaan. Je merkt aan de snelheid waarmee deze spelers spelen, dat hun handelingen geautomatiseerd zijn. De kans is groot dat als iemand zijn inzet automatisch verhoogt, dat hij dan een behoorlijk goede hand heeft. Maar als iemand automatisch callt, hoopt hij waarschijnlijk op een gelijkspel. Tenzij je je tegenstanders wilt imponeren met een geautomatiseerde verhoging of all in, raden we je niet aan om van deze techniek gebruik te maken.

Oefenen met Gratis Poker
Het is misschien een beetje afgezaagd; maar oefening baart kunst. Dat is de beste tip die we je kunnen geven en gratis poker helpt je hierbij. Je kan in deze pokerrooms niet alleen je pokerstrategie oefenen, maar je kan je ook richten op technieken als bluffen of het lezen van je tegenstanders. Wat je wel goed moet onthouden als je gratis online poker speelt, is dat je tegenstanders het spel misschien minder serieus nemen dan als ze een potje poker om echt geld zouden spelen. Spelers zijn over het algemeen meer op hun hoede en serieuzer wanneer het om geld gaat in de pokerrooms. Daarom gebruik je gratis poker alleen om mee te oefenen en om lol te maken. Als je dan de stap neemt naar pokeren om echt geld, moet je er op rekenen dat het net even anders werkt dan bij het gratis spel, door een andere speelwijze, ander tempo en gebruik van hints.