Pokerspellen

Nu er miljoenen spelers genieten van de actie bij online poker, zijn we niet verrast dat jij dat ook wilt – we zijn wel verrast dat je dat niet al eerder wilde! Online poker heeft het spel vernieuwd waardoor het nu gemakkelijker is om volle tafels en echt geld toernooien te vinden op elk moment van de dag. Honderden online pokerrooms bieden ook gratis poker aan waardoor iedereen een potje poker kan spelen puur voor de lol. De tijden dat je naar Las Vegas moest vliegen om met de professionals te spelen (of te spelen omdat je een professional bent) zijn voorbij; online poker biedt iedereen gelijke kansen op prijzen van miljoenen dollars.

Als je nog niet eerder online poker gespeeld hebt, willen we je eerst geruststellen met het feit dat de regels en strategieën vrijwel hetzelfde zijn als bij live poker. Er zijn een paar uitzonderingen ten aanzien van de wijze waarop wordt uitbetaald evenals de bonussystemen. Als je helemaal nog nooit poker gespeeld hebt, kun je alle informatie die je zoekt en nodig hebt hier vinden op GokkenDoeJeZo.com. Dankzij de toenemende populariteit van gratis online pokerprogramma’s, kan je zelfs je vaardigheden aanscherpen in de beste pokerrooms die er bestaan. Voor de beginners hebben we de pokerregels, voor amateurs die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis hebben we strategieën, en sowieso hebben we waardevolle pokertips die geschikt zijn voor spelers van ieder niveau. Tientallen miljoenen mensen van over de hele wereld hebben ontdekt hoe spannend het is om online poker te spelen – verspil geen tijd meer door je af te vragen wat je eigenlijk mist!

Poker Regels
Zoals bij elk spel, gelden er bij poker unieke regels. Deze regels kunnen wel eens verschillen, afhankelijk van welke variant je speelt, maar een aantal dingen blijft altijd hetzelfde. Zo is de rolverdeling altijd gelijk; er is een dealer en er zijn spelers. In sommige pokerspelletjes zoals die je thuis speelt, wil de dealer nog wel eens doorschuiven, maar bij een online poker room blijft de dealer altijd dezelfde persoon en is dit meestal een geanimeerd karakter. De spelregels bij een online pokerroom of bij live poker zijn hetzelfde dus voor de pokerspeler zelf is er geen verschil wanneer hij een live dealer voor zich heeft of een geanimeerd karakter.

Je zal ook zien dat elk pokerspel werkt met een klassiek kaartspel van 52 kaarten. Dit kaartspel is in vier kleuren verdeeld (harten, ruiten, schoppen en klaver). Elke kleur bestaat uit 13 kaarten; negen cijfer kaarten van 2-10, drie plaatjeskaarten (Boer, Vrouw, Heer), en de Aas. Normaal gesproken is de 2 de laagste kaart en de Aas de hoogste. Er bestaan hoge en lage hand versies van vele pokerspellen die bepalen of je een hoge hand of juist een lage hand nastreeft. Voordat je begint met een potje poker, moet je altijd eerst de regels leren. Hieronder vind je samenvattingen van regels van verschillende pokerspellen, van het altijd populaire Texas Hold ’em tot het iets nieuwere Omaha.

Poker Strategie
Je zal niet veel lol beleven bij de pokerroom of aan de pokertafel als je nooit eens wint. Maar om continu te winnen bij elk pokerspel, heb je een goede pokerstrategie nodig. Veel mensen denken dat het spel puur om geluk draait, maar geluk is niet meer dan een ander woord voor kans. En als je de kansen kent, kun je ze gebruiken om te winnen. Met andere woorden, een goede pokerspeler is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Als je de eerste keer dat je bij een pokerroom bent, wilt opvallen, moet je echt nú aan je strategie gaan werken. Hieronder kun je meer lezen over verschillende strategieën:

Tips
Sommige dingen leer je door het spel te spelen, maar dat kun je niet echt een regel of strategie noemen. Deze kennis kan je veel verder helpen in je spel, en uiteindelijk misschien wel het verschil betekenen tussen beginner en amateur, of amateur en professional. Als jij de beste in jouw favoriete pokerrooms wilt worden, moet je oefenen, observeren en leren. Zet hoog in met behulp van ons korte overzicht met kritische tips.