Pot Odds

Bij poker draait alles eigenlijk om ‘cash games’, of ‘ring games’ (het spelen om echt geld). Het gaat altijd om geld bij elk live casino en ook bij het overgrote gedeelte van de online pokerrooms. Vele professionals spelen graag een cash game omdat ze dan pas echt kunnen zien hoe goed hun strategie werkt en hoe ze spelen.

Iets dat je moet onthouden voor cash games, is dat je niet naar een eindpunt toespeelt zoals je dat doet bij een online toernooi en dat het dus gaat om iedere hand op zich. Je cash game pokerstrategie zal verschillen per pokerroom, per tegenstander en zal hoogstwaarschijnlijk verschillen per pokerspel, maar om je een beetje op weg te helpen hebben we hier een paar handige tips die je altijd kunt toepassen.

Stel een Limiet
Of je nu in Las Vegas of bij een online pokerroom speelt, het beste dat je kunt doen voor jezelf en je speelgeld, is leren om grenzen te stellen en je daar aan te houden. Of je nu een tijdslimiet of een geldlimiet (we raden je het laatste aan) stelt, je moet kunnen stoppen op het moment dat je aan je limiet zit.

Dit is een goede manier om te voorkomen dat je heel veel geld verliest, zoals dat kan gebeuren als je maar doorspeelt. Het behoudt je ervan om overenthousiast te worden na winst en alsnog al je geld in te zetten, en het behoudt je er ook van toch nog meer geld in te zetten nadat je flink baalt omdat je verloren hebt.

Leer je Tegenstanders Kennen
Omdat cash games eindeloos door kunnen gaan (zeker bij de online pokerrooms die 24 uur per dag, 7 dagen per week open zijn) moet je niet gehaast willen zijn om een grote stapel fiches op te bouwen. Door de ongelimiteerde mogelijkheden om bij te kopen bij cash games, zal vrijwel iedereen aan tafel met een grote stapel fiches spelen.

Hierdoor is het moeilijker om te bluffen, een blind-steal te doen, of andere spelers te pesten. Je kan jezelf in een cash pokerspel erg veel voordeel doen met het kennen van je tegenstanders. Nadat er een aantal handen gespeeld zijn, moet je weten wie de voorzichtige spelers zijn, wie de felle spelers zijn en wie er altijd callt. Veel spelers spelen volgens inzetpatronen waaraan je kunt afleiden wat hun hand is. Dit is natuurlijk heel handig om te weten om te kunnen bepalen of en wat je gaat inzetten en om je eigen hand te beschermen.