Texas Holdem Regels

Texas Hold’em is zonder twijfel het populairste pokerspel van alle gemeenschappelijke kaarten versies. Sterker nog, het is misschien wel het aller populairste spel van alle pokerspellen als we de statistieken mogen geloven. En online poker wordt alleen maar nóg populairder. Texas Hold’em is de beste keuze voor iedereen; deze eeuwenoude favoriet onder studenten én professionele pokerspelers! Als jij ook de sensatie van online Texas Hold’em wilt beleven (we hebben het over drukke tafels 24 uur per dag, 7 dagen per week en gigantische toernooien met kans op prijzen van meer dan een miljoen dollar), dan moet je beginnen bij de basisregels. En er zijn geen eenvoudigere basisregels dan die van Texas Hold’em.

Texas Hold’em begint, net als alle andere pokerspellen, met een tafel, een dealer, en maximaal tien spelers. De spelers krijgen hun kaarten uit het traditionele 52 kaarten tellende kaartspel. Het doel bij zowel live als online Texas Hold’em, is om de hoogste hand te krijgen die bestaat uit vijf kaarten. Hiervoor mag je een combinatie maken van de twee kaarten in je hand en de vijf kaarten op tafel. In de eerste ronde krijgt elke speler twee gesloten kaarten. Deze heten ook wel ‘hole’ of ‘pocket’ kaarten.

Hierna volgt een ronde waarin iedereen kan inzetten of kan beslissen niet verder te spelen met de hand. Vervolgens legt de dealer drie kaarten open op tafel, dit is de flop. Na de flop kan iedereen weer inzetten of passen, waarna er nog een vierde kaart wordt opengelegd; de turn. Hierna volgt weer een ronde van inzetten of passen, waarna de vijfde gemeenschappelijke kaarten wordt opengelegd; de river. Hierna vindt de laatste ronde plaats om in te zetten, die uiteindelijk leidt tot de showdown. De spelers laten hun hand zien en de winnaar krijgt vervolgens de pot.

Om het spel een beetje levendig te houden, werken veel online Texas Hold’em spellen met een kleine en een grote ‘blind’ (resp. small blind, big blind). Deze blinds schuiven na elk potje een speler door. Waarschijnlijk kom je ook wel eens de varianten limit, pot limit, en no limit van Texas Hold’em tegen bij de online pokerrooms. Deze aanduidingen verwijzen naar de hoeveelheid geld die je per ronde mag inzetten.

Zo kan je bijvoorbeeld all in gaan in no limit poker spellen, onafhankelijk van de grootte van je stapel fiches. Bij een pot limit spel mag je maar maximaal het totale bedrag dat in de pot zit, inzetten. Het is noodzakelijk om deze basisregels te kennen en te begrijpen als je een goede speler wilt zijn aan elke Texas Hold’em tafel.